LIDDS AB har fått godkänt att presentera sina resultat från den kliniska fas IIa-studien av Liproca® Depot mot prostatacancer vid den europeiska föreningen för urologi (EAU) årliga kongress i mars. Studien presenteras av professor Teuvo Tammela, från Tammerfors Universitet i Finland, som varit studiens huvudprövare.

I ett pressmeddelande säger LIDDS vd Monica Wallter: ”Vi är glada för att LIDDS studie i hård konkurrens valts ut för presentation på europeiska urologikongressen vilket visar att det finns ett stort kliniskt intresse för Liproca® Depot.”
För att läsa hela pressmeddelandet, klicka här.

Innovativt utvecklingsarbete
Eftersom LIDDS teknologi utnyttjar läkemedelssubstanser som redan godkänts av myndigheter, minskas utvecklingsrisken samt tiden och kostnaden för att nå fram till marknadsgodkännande.

”Det är spännande att följa LIDDS utvecklingsarbete och det är också glädjande att LIDDS får ökad uppmärksamhet,” säger Pontus Ottosson, vd på PULS.

LIDDS var ett av PULS projektbolag från 2003 till 2014 då LIDDS noterades på Nasdaq First North. PULS är idag fortsatt en aktiv aktieägare med en ägarandel om ca 6 procent av bolaget.

LIDDS aktie är listad på Nasdaq First North och bolagets Certified Adviser, Redeye AB, publicerade nyligen en analys av bolaget. Läs mer här