På spaning efter önskeprojekten

Medan sommaren står i full blom utanför fönstret studerar jag två spännande idéer som eventuellt kan bli nya Aqilion-projekt. Det är lika roligt och lika svårt varje gång. Lika lärorikt som…

Tankar apropå årets Nobelpris

Upptäckterna bakom årets Nobelpris i kemi och medicin har på relativt kort tid resulterat i nya behandlingar och en ökad insikt i hur immunförsvaret fungerar som har inneburit stora steg…

Tankar från samtalet om framtidens life science näring i Sverige

– Jag är övertygad om att vi i branschen själva måste forma vår framtid. Vi måste söka globalt kapital likväl som vi självklart arbetar med kunder på en global marknad, även om vi verkar nationellt. Vi i PULS ser fram emot att ta del av dem och vara en aktiv spelare i den svenska life science industrins framtid, säger Sarah Fredriksson, VD, P.U.L.S. AB.

NLS Days 2017: Vi skapar globala möjligheter på hemmaplan

Det har historiskt sett varit svårt att optimera exit när investeringarna sker så tidigt och risken är så hög. Men PULS investerar både kapital och kunskap tidigt, redan då projektbolagen bildas, och driver sedan projekten fram till tidig klinisk fas. Vi har ett tydligt mål och vi visar att det är lönsamt att vara delägare i tidiga life science projekt via PULS.

Gäst på SALSS 2017: Dags för innovativa och hållbara investeringsstrategier!

​Nyligen deltog jag på Swedish American Life Science Summit. Temat för årets event var Cancer Moonshot, vilket också är känt som the Biden Cancer Initiative. Jag var där en dag tillsammans med Martin Johansson, VD för Glactone Pharma, som är ett av PULS spännande projektbolag. Glactone Pharma presenterades som en ”Rising Star” inom onkologi vilket jag självklart är oerhört stolt över.

Tankar från Almedalen: Räcker det med mer kapital?

Den frågan funderade jag på när jag reste hem efter en intensiv dag i Visby. Almedalsveckan var i full gång och i den paneldebatt som jag hade deltagit i ställdes frågan om notering av life science bolag i tidigt skede på sin spets.

Pontus Ottosson moderator vid Sweden BIO CEO Summit

Pontus Ottosson, VD i PULS, agerar moderator vid Sweden Bio CEO Summit den 3 december i Stockholm. Tillsammans med Ingrid Heath, vice VD i Sweden Bio, kommer Pontus att lotsa åhörarna genom…

Thomas Uhlin utsedd till ny vd för LIDDS

LIDDS AB meddelar idag att bolagets styrelse utsett Thomas Uhlin till ny verkställande direktör. Han tillträder i november 2014 och efterträder Lars Åke Malmsten, som kommer att kvarstå i…

LIDDS nu listat på Nasdaq OMX First North

Sedan den 31 juli handlas det i aktier i projektbolaget LIDDS på Nasdaq OMX First North. I och med börsintroduktionen har LIDDS lämnat PULS inkubatorverksamhet, men PULS är fortsatt ägare…

Oncorena-projektet i Göteborgs-Posten

I en artikel i Göteborgs-Posten berättar Börje Haraldsson, professor i njurmedicin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, om idén bakom och utvecklingen av ett läkemedel mot njurcancer som baseras på ett svampgift. Varje år drabbas ett antal personer av akut njursvikt – och sedermera dialys – efter att av misstag ha ätit giftig svamp innehållandes substansen orellanin.

PULS får högsta kreditbetyg

PULS har erhållit högsta kreditvärdighet, AAA, från kreditvärderingsföretaget Soliditet AB. Det är det högsta kreditbetyg ett aktiebolag kan få, och kräver bland annat att företaget omsätter mer än 2 miljoner, har varit verksamt i minst 10 år och har nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt. Ratingen trädde i kraftden 28 augusti 2013. Läs mer här: http://www.soliditet.se/cms/AAA.

Ulf Ellervik gäst hos Skavlan!

PULS-partnern Ulf Ellervik gästar nu på fredag tv-programmet Skavlan. Ellervik är professor i bioorganisk kemi och kommer till hösten ut med en ny bok på temat njutning. Ellervik belönades med Pi-priset för sin senaste bok “Ond kemi” som kom ut 2010. Förra året var han “sommarpratare” i P1 och var även med i “Sommarpratarna” som SvT sände i höstas.

Maria Forss utsedd till ”Årets projektledare” för Plenadren

Maria Forss har utsetts till Årets projektledare 2012 av Svenska Projektakademin
för sitt arbete med utvecklingen av läkemedlet Plenadren. Maria Forss har under
tre år projektlett utvecklingen av Plenadren från kliniska studier till en
registrerad produkt i en helt virtuell organisation med ett mycket stort antal
intressenter.

Life science i Sverige kräver samverkan

I min förra krönika skrev jag att vi står vid ett vägskäl där Sverige behöver ta ett affärsmässigt helhetsgrepp kring framtidens hälsa och sjukvård. Det fick en ny dimension när Astra Zeneca samtidigt offentliggjorde att de lägger ner neuroforskningen i Södertälje och i stället förlägger ett litet mobilt team om 40–50 personer till Cambridge och Boston.

Han letar efter de enkla idéerna

Pontus Ottosson, vd på Puls som i höstas sålde läkemedelsbolaget Duocort i en miljardaffär. Nu letar de nya projekt att bygga bolag av.

Ögongissel på väg att lösas

Smärta, irritation och många sjukdagar. Varje år insjuknar miljontals människor, i framför allt Asien och USA, i ögonsjukdomen EKC. Nu har svenska forskare hittat ett sätt att ”lura” EKC-viruset – och tror sig vara på väg mot ett läkemedel.

Molekylära våtservetter för behandling av ögoninfektion

En forskargrupp vid Kemicentrum vid Lunds Universitet i samarbete med adenovirusforskare vid Umeå Universitet har publicerat upptäckten av en ny läkemedelskandidat för behandling av den allvarliga ögoninfektionen EKC i den väl ansedda tidskriften Journal of Medicinal Chemistry. Adenovir Pharma AB utvecklar ett läkemedel i form av ögondroppar för behandling av EKC, där det idag saknas behandling.

Två nya professorer i PULS

Nya professorer installeras vid Lunds universitet. Två av dem har anknytning till PULS. David Erlinge, PULS Partner, blir professor i kardiologi. Han ägnar sig dels åt kliniska patientstudier, dels åt molekylärbiologisk grundforskning. Ulf Ellervik, blivande PULS Associate Partner blir professor i bioorganisk kemi. Hans forskning handlar om att använda kolhydrater för läkemedelstillämpningar

Share this page

Subscribe

Read more about our Protection of your personal data.