DuoCort får marknadsgodkännande i EU för Planadren®

DuoCort Pharma meddelar att EU-kommissionen gett marknadsgodkännande för Plenadren® (hydrokortison, modified release tablett) i Europa. Plenadren® är ett läkemedel för behandling av binjurebarksvikt hos vuxna och ger dessa patienter den första innovationen på över 50 år.

Molekylära våtservetter för behandling av ögoninfektion

En forskargrupp vid Kemicentrum vid Lunds Universitet i samarbete med adenovirusforskare vid Umeå Universitet har publicerat upptäckten av en ny läkemedelskandidat för behandling av den allvarliga ögoninfektionen EKC i den väl ansedda tidskriften Journal of Medicinal Chemistry. Adenovir Pharma AB utvecklar ett läkemedel i form av ögondroppar för behandling av EKC, där det idag saknas behandling.

Adenovir Pharma tar in 10,7 miljoner för utveckling av ögonläkemedel

Adenovir Pharma AB tar in 10,7 miljoner kronor via nyemission för att finansiera fortsatt utveckling av ett nytt läkemedel för behandling av smittsamma ögoninfektioner. Dessa infektioner orsakas av virus och drabbar årligen ett stort antal människor. Idag finns inte någon effektiv behandling.

Ny upptäckt ger möjlighet att behandla allvarlig ögoninfektion

En ny molekyl har upptäckts av virusforskare vid Umeå Universitet. Denna betydelsefulla upptäckt har nyligen publicerats i den välrenommerade tidskriften Nature Medicine. Molekylen används av de virus som infekterar ögat och orsakar ögonsjukdomen epidemiskt keratokonjunktivit (EKC). I dag finns ingen behandling mot den allvarliga och mycket smittsamma ögonsjukdomen.

Share this page

Subscribe

Read more about our Protection of your personal data.