Recipharm, ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation), inleder samarbete om kommersiell tillverkning och leverans av produkten Laccure® Vagitorium.

Den nya produkten, som har utvecklats för att hjälpa kvinnor med bakteriell vaginos, kommer att tillverkas, packas och distribueras globalt från Recipharms anläggning i Karlskoga som är specialiserad på tillverkning av halvfasta beredningsformer.

Laccure AB har framgångsrikt tagit sin patenterade produkt Laccure® Vagitorium hela vägen från innovation till kliniska studier och slutligen till uppskalad tillverkning. Fokus i utvecklingsarbetet har legat på att utveckla en användarvänlig, antibiotikafri produkt som inte kladdar, är lätt att applicera och mycket effektiv.

Recipharm och Laccure har nu slutit ett avtal om kommersiell tillverkning av Laccure® Vagitorium och exakt datum för produktlanseringen meddelas under nästa år.

Laccure AB är ett projektbolag inom life science utvecklingsbolaget P.U.L.S. (Partners för Utvecklingsinvesteringar inom Life Sciences). Bolagets ägare arbetar nu för att avyttra företaget till en köpare med starka resurser för kommersialisering av Laccure® Vagitorium.

”Vi är mycket glada och positiva till att ha etablerat ett samarbete med Recipharm, en kompetent partner för tillverkning av vår produkt. En stor fördel är att Recipharm har hög produktionskapacitet och möjlighet att ytterligare skala upp satsstorleken för att möta marknadsbehovet” säger Jeanette Robertsson, VD för Laccure AB.

Uppskattningsvis drabbas varje år mer än 300 miljoner kvinnor världen över av bakteriell vaginos. Idag saknas effektiva och säkra produkter som också är användarvänliga och som kan doseras med låg frekvens.

Laccure® Vagitorium är baserad på en patenterad substans som avger mjölksyra och behöver bara administreras en gång för att behandla en BV-infektion och en gång i månaden för att förebygga återfall.

Ingela Palmkvist, General Manager på Recipharm i Karlskoga: ”Vi ser verkligen fram emot lansering av produkten och att kunna bidra till någonting som kommer att göra stor skillnad för många kvinnor.”

Kontaktinformation
Ingela Palmkvist, General Manager, ingela.palmqvist@recipharm.com, +46 (0)8 602 52 00
Erik Haeffler, Vice President Manufacturing Services & Head of CSR, erik.haeffler@recipharm.com, + 46 (0) 8 6025 285

Sven-Inge Svensson, Styrelseordförande, Laccure AB, sven-inge.svensson@laccure.com
Jeanette Robertsson, VD, Laccure AB, jeanette.robertsson@laccure.com

För mediaförfrågningar kontakta
Lindsay Baldry på ramarketing: lindsay@ramarketingpr.com, + 44 (0)191 222 1242, ramarketingpr.com, Twitter: @ramarketingpr, Facebook: /ramarketingpr, Linkedin: /ramarketing

Om Recipharm
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 3 500 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 5,0 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings­anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Jordbro, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com

Om Laccure
Laccure AB bildades 2007 och är baserat i Helsingborg. Laccure är ett projektbolag inom life science utvecklingsbolaget P.U.L.S. (Partners för Utvecklingsinvesteringar inom Life Sciences). Det ursprungliga utvecklingsarbetet av företagets produkt gjordes vid Lunds universitet och universitetet i Gdansk i Polen. Ytterligare farmaceutisk utveckling och GMP-tillverkning för prekliniska och kliniska studier genomfördes i samarbete med ett antal kontraktforskningsföretag. Laccure AB är certifierat enligt ISO13485 och produkten är CE-märkt.

För mer information besök www.laccure.com och www.pulsinvest.se